13Kwietnia

Promocja książki „Między wódką a zakąską”

W piątek, trzynastego (kwietnia 2018r.) o godz. 18.00 zapraszamy na promocję książki „Między wódką a zakąską” i spotkanie autorskie z Aleksandrem Baronem i Łukaszem Klesykiem.

Po spotkaniu – degustacja wódek


Sprawdź listę degustowanych wódek

Koszt uczestnictwa w degustacji: 50 zł, Vouchery do nabycia na stronie www.pod-niebieniem.pl, w zakładce „Menu/Vouchery”

07Kwietnia

"Ci chłopcy mówią do Nas takie rzeczy..." - Koncert

Serdecznie zapraszamy,
na koncert piosenek Agnieszki Osieckiej oraz Wojciecha Młynarskiego pt. "Ci chłopcy mówią do Nas takie rzeczy..."

   Blanka ADAMCZYK vocal [ Posłuchaj na YouTube ]

    Wiesław STIELER piano + vocal

    Rafał MAŁEK konferansjer

7.04.2018 zaczynamy o 20.00

WSTĘP 35 ZŁ
Bilety do nabycia w Restauracji lub bezpośrednio przed koncertem, po uprzedniej rezerwacji dokonanej telefonicznie lub mailem najpóźniej do 6.04.2018r.

23Marca

Degustacja win i serów Marka Grądzkiego pod hasłem „beczka a wino”

Beczek używano niegdyś głównie dlatego, że były szczelne, nie tłukły się w transporcie i dawały łatwo przetaczać. Dzisiaj ceni się je ze względu na szczególny wpływ, jaki drewno dębowe wywiera na strukturę i charakter wina.

Podczas degustacji dowiemy się jaki wpływ ma maceracja w beczce na wino, trochę o historii naczyń do przechowywania wina, dowiemy się jakie drewno jest używane do produkcji beczek i czym różnią się beczki z dębu amerykańskiego od beczek z dębów europejskich

Sprawdź listę degustowanych win

9Marca

Degustacja serów Marka Grądzkiego oraz dobranych do nich win

9 marca 2018r. zapraszamy na ucztę dla Podniebienia czyli spotkanie z Markiem Grądzkim, który opowie nam o swoich serach, produkowanych dla najlepszych szefów kuchni w Europie, w tym dla Modesta Amaro.

Spotkanie połączone jest z degustacją win z wprowadzanej do stałego naszego menu karty Kone Sera. O takich pozycjach jak Chablis czy Barolo i innych winach dobranych do prezentowanych serów, opowie Marek Goralski - somelier z firmy Wine Bureau.

Start godz. 19:00. Koszt uczestnictwa: 90 zł.
Vouchery do nabycia na stronie internetowej w zakładce „Menu/Vouchery”

Pełen opis serów i degustowanych win

23Luty

Zapraszamy na pierwsze spotkanie z cyklu „Piątki z winem”

23.02.2018r. proponujemy Państwu podroż po szczepach. Somelier z firmy Wine Bureau opowie nam o szczepach: sangiovese, carmenere, shiraz. Będzie możliwość degustacji win opartych o te szczepy oraz autorskich przekąsek szefa kuchni.

Spróbujemy z naszej winoteki:

  • Chianti Classico Riserva
    Dry, Toskania, DOCG Chianti Classico, vine stock Sangiovese
    Producer: Cantine Bonacchi
  • Selected Terroir Reserva Carmenere
    Dry, Colchagua Valley, vine stock: Carmenere
    Producer: Santa Ema
  • Shiraz Camden Park
    Dry, South Australia, vine stock: Shiraz
    Producer: EDC NV Wines & Spirits

Szef kuchni na ten wieczór przygotował przekąski:

  • Pate z gęsiej wątróbki, galaretka z malin, krem kawowy
  • Sałata z pomarańczą, winegretem z krwawej pomarańczy i piersią kaczki na różowo
  • Podpłomyk z policzkiem wołowym, kiszoną modrą kapustą i majonezem majerankowym

Start: godz. 19.00, koszt 30 zł/osobę

Vouchery do nabycia na www.pod-niebieniem.pl w zakładce „Menu” lub w restauracji.