Grudzień

Niezapomniana i pyszna Kolacja Wigilijna

Wigilia firmowa to czas spotkań z przyjaciółmi, w szczególnej, ciepłej atmosferze, która wprowadzi nas w czas Świąt Bożego Narodzenia.

Dlatego, oprócz smacznych dań oferujemy w naszej Restauracji wyjątkową atmosferę. Widok z okien na rozświetlony tysiącem lampek zabytkowy Stary Rynek w Poznaniu oraz uroczysty wystrój sal i stołów.
W cenę każdego zestawu wliczone są obrusy, świece, bożonarodzeniowe dekoracje oraz obsługa, która dołoży wszelkich starań, by wieczór przebiegł w miłej i ciepłej atmosferze.

Nasi kucharze, dzięki swoim wysokim umiejętnościom, potwierdzonym zdobytymi nagrodami, przyrządzą dla Państwa dania nawiązujące do kuchni staropolskiej, podane w nowej odsłonie. Słyniemy z łączenia tradycyjnych smaków i nowoczesności.

Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z ofertą.

  • Zestaw 100 zł brutto od osoby
  • Zestaw 150 zł brutto od osoby
  • Zestaw 200 zł brutto od osoby

Zestaw 100 zł brutto od osoby

Przystawka

  • Pasztet staropolski z wiśnią

Zupa

  • Aromatyczny krem grzybowy z kaszą gryczaną i olejem rozmarynowym

Danie główne

  • Podane na półmiskach (proszę wybrać 2)
  • Karp smażony, troć wędrowna z kawiorem z papryki, pierożki z kaszą gryczaną i grzybami, assiette ze świnki złotnickiej, schab ze śliwką i morelą
  • Dodatki
    ziemniaki maślane, kapusta kiszona duszona w winie z tymiankiem, pieczone karmelizowane warzywa korzeniowe

Deser

  • Wybór ciast świątecznych (sernik, piernik, makowiec, ciasto marchewkowe)

Zestaw 150 zł brutto od osoby

Talerz przystawek (1 na 5 osób)

  • Tatar z pstrąga, kompresowane ogórki, serek mascarpone Wołowina, puree z czosnku, konfitura z pomidorów, orzeszki pinii Pasztet staropolski z wiśnią

Zupy do wyboru

  • Aromatyczny krem grzybowy z kaszą gryczaną i olejem rozmarynowym
  • Tradycyjny barszcz z pierogiem z wędzoną śliwką

Dania główne:

  • Półmisek ryb (1 na 5 osób)
    Karp smażony, troć wędrowna z kawiorem z papryki, polędwica z dorsza
    Dodatki: ziemniaki maślane, pierożki z kaszą gryczaną i grzybami, kapusta kiszona duszona w winie z tymiankiem, pieczone karmelizowane warzywa korzeniowe
  • Półmisek mięs (jeden na 5 osób)
    Noga kaczki confit, assiette ze świnki złotnickiej
    Dodatki: ziemniaki maślane, pyzy wielkopolskie, kapusta modra, pieczone karmelizowane warzywa korzeniowe Pierogi z dziczyzną na bigosie

Deser

  • Wybór ciast świątecznych (sernik, piernik, makowiec, ciasto marchewkowe)
  • Kawa/herbata bankietowa

Zestaw 200 zł brutto od osoby

Przystawki (proszę wybrać 5)

  • Tatar z pstrąga, kompresowane ogórki, serek mascarpone
  • Wołowina, puree z czosnku, konfitura z pomidorów, orzeszki pinii
  • Pasztet staropolski z wiśnią
  • Mini tatar wołowy na grzance
  • Korzenne śledziki podane z cytrynową gęstą wiejską kwaśną śmietaną, i jabłkiem
  • Roladki z cukinii z fetą i suszonymi pomidorami
  • Bakłażan przekładany pomidorami i wegańską mozzarellą (wege)
  • Pasztet z soczewicy z puree marchewkowym (wege)

Zupy

  • Aromatyczny krem grzybowy z kaszą gryczaną i olejem rozmarynowym
  • Tradycyjny barszcz z pierogiem z wędzoną śliwką

Dania główne (proszę wybrać 5)

  • Karp smażony marynowany w cebuli i świeżym tymianku
  • Troć wędrowna z kawiorem z papryki
  • Polędwica z dorsza z boczniakami
  • Noga kaczki confit
  • Assiette ze świnki złotnickiej
  • Pierogi z dziczyzną na bigosie
  • Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
  • Schab ze śliwką i morelą
  • Pieczeń z dzika

Dodatki (proszę wybrać 4)

  • Wielkopolskie pyzy
  • Ziemniaki maślane
  • Kapusta kiszona duszona w winie z tymiankiem
  • Kapusta modra
  • Pieczone karmelizowane warzywa korzeniowe
  • Kopytka

Deser

  • Wybór ciast świątecznych (sernik, piernik, makowiec, ciasto marchewkowe)
  • Kawa/herbata bankietowa