Grudzień

Niezapomniana i pyszna Kolacja Wigilijna

W gronie rodzinnym, przyjaciół i znajomych

  • All
  • Zestaw Podstawowy 70.00 zł/os netto
  • Zestaw 95.00 zł netto za osobę
  • Zestaw 115.00 zł netto za osobę
  • Zestaw 140.00 zł netto za osobę
  • Bufet „Świąteczna uczta” 130zł za osobę

Zestaw Podstawowy 70.00 zł netto za osobę

Przystawka (1 porcja na osobę, proszę wybrać 1 rodzaj)

  • Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą i jajkiem na twardo
  • Wybór pieczonych mięs(rostbef, schab, łopatka) z sosem żurawinowym i chrzanowym
  • Pasztet staropolski z dzikiem, sosem chrzanowym i piłkowanymi warzywami

Zupa (1 porcja na osobę, proszę wybrać 1 rodzaj):

  • Barszcz (200 ml) czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
  • Zupa krem z grzybów leśnych, z tymiankiem i rozmarynem, z kroplami oliwy jałowcowej

Danie główne (1 porcja na osobę, proszę wybrać 1 rodzaj)

  • Pstrąg smażony w migdałach
  • Filet z karpia smażony, podany na duszonej cebuli z tymiankiem
  • Szynka świąteczna zapiekana z miodem, pomarańczą i goździkami

Dodatki do dania głównego

  • Pieczone w ziołach i czosnku ziemniaki
  • Kapusta z grzybami
  • Pieczone warzywa okopowe

Deser

  • Wybór świątecznych ciast (1 porcja na osobę, 3 rodzaje ciasta, 1 kawałek to 0,5 porcji)

Napoje

  • lampka wina (czerwone/białe 1 kieliszek na osobę)
  • kawa/herbata
  • woda b.o.
  • sok (0,5l/osobę)

Zestaw 95.00 zł netto za osobę

Przystawki (1,5 porcji na osobę, proszę wybrać 2 rodzaje):

  • Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą i jajkiem na twardo
  • Wybór pieczonych mięs(rostbef, schab, łopatka) z sosem żurawinowym i chrzanowym
  • Pasztet staropolski z dzikiem, sosem chrzanowym i piłkowanymi warzywami
  • Macerowany w soli z ziołami schab z sosem musztardowo-miodowym
  • Kremowe pate z kurczęcych wątróbek aromatyzowane pigwówką, przykryte galaretką z owoców leśnych
  • Korzenne śledziki podane z cytrynową gęstą wiejską kwaśną śmietaną i jabłkiem
  • Staropolska sałatka jarzynowa z szyjkami rakowymi

Zupa (1 porcja na osobę, proszę wybrać 2 rodzaje):

  • Barszcz (200 ml) czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
  • Zupa krem z grzybów leśnych, z tymiankiem i rozmarynem, z kroplami oliwy jałowcowej
  • Rosół z kaczki z majerankiem i kluskami lanymi

Danie główne ( 1,5 porcji na osobę, proszę wybrać 2 rodzaje)

  • Pstrąg smażony w migdałach
  • Filet z karpia smażony, podany na duszonej cebuli z tymiankiem
  • Szynka świąteczna zapiekana z miodem, pomarańczą i goździkami
  • Schab ze śliwką aromatyzowany żubrówką
  • Pierogi z twarogiem, łososiem i szałwią (5szt/porcja)
  • Duszona w winie wołowina
  • Sandacz panierowany piernikiem, podany na szpinaku
  • Pierogi z kapustą i grzybami (5szt/porcja)

Dodatki do dania głównego

  • Pieczone w ziołach i czosnku ziemniaki
  • Kapusta z grzybami
  • Pieczone warzywa okopowe
  • Pieczone brokuły z migdałami
  • Sos grzybowy
  • Sos pieczeniowy
  • Sos koperkowy do ryby (jeżeli zostały wybrane)

Deser

  • Wybór świątecznych ciast (1,5 porcja na osobę )

Napoje

  • lampka wina (czerwone/białe 1 kieliszek na osobę)
  • kawa/herbata
  • woda b.o.
  • sok (0,5l/osobę)

Zestaw 115.00 zł netto za osobę

Przystawki (1,5 porcji na osobę, proszę wybrać 3 rodzaje):

  • Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą i jajkiem na twardo
  • Wybór pieczonych mięs(rostbef, schab, łopatka) z sosem żurawinowym i chrzanowym
  • Pasztet staropolski z dzikiem, sosem chrzanowym i piłkowanymi warzywami
  • Macerowany w soli z ziołami schab z sosem musztardowo-miodowym
  • Kremowe pate z kurczęcych wątróbek aromatyzowane pigwówką, przykryte galaretką z owoców leśnych
  • Korzenne śledziki podane z cytrynową gęstą wiejską kwaśną śmietaną i jabłkiem
  • Staropolska sałatka jarzynowa z szyjkami rakowymi
  • Łosoś macerowany, z burakami i serem kozim

Zupa (1 porcja na osobę, proszę wybrać 2 rodzaje):

  • Barszcz (200 ml) czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
  • Zupa krem z grzybów leśnych, z tymiankiem i rozmarynem, z kroplami oliwy jałowcowej
  • Cytrynowa zupa rybna z dorszem i rakami
  • Rosół z kaczki z majerankiem i kluskami lanymi

Danie główne ( 1,5 porcji na osobę, proszę wybrać 4 rodzaje)

  • Pstrąg pieczony w migdałach
  • Filet z karpia smażony, podany na duszonej cebuli z tymiankiem
  • Szynka świąteczna zapiekana z miodem, pomarańczą i goździkami
  • Schab ze śliwką aromatyzowany żubrówką
  • Pierogi z twarogiem, łososiem i szałwią (5szt/porcja)
  • Duszona w winie wołowina
  • Sandacz panierowany piernikiem, podany na szpinaku
  • Pierogi z kapustą i grzybami (5szt/porcja)

Dodatki do dania głównego

  • Pieczone w ziołach i czosnku ziemniaki
  • Kapusta z grzybami
  • Pieczone warzywa okopowe
  • Pieczone brokuły z migdałami
  • Sos grzybowy
  • Sos pieczeniowy
  • Sos koperkowy do ryby (jeżeli zostały wybrane)

Deser

  • Wybór świątecznych ciast (1,5 porcja na osobę, 3 rodzaje ciasta, 1 kawałek to 0,5 porcji)
  • Puszysty mus czekoladowy z brandy Napoleon

Napoje

  • lampka wina (czerwone/białe 1 kieliszek na osobę)
  • kawa/herbata
  • woda b.o.
  • sok (0,5l/osobę)

Zestaw 140.00 zł netto za osobę

Przystawki (2 porcje na osobę, proszę wybrać 3 rodzaje):

  • Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą i jajkiem na twardo
  • Wybór pieczonych mięs(rostbef, schab, łopatka) z sosem żurawinowym i chrzanowym
  • Pasztet staropolski z dzikiem, sosem chrzanowym i piłkowanymi warzywami
  • Macerowany w soli z ziołami schab z sosem musztardowo-miodowym
  • Kremowe pate z kurczęcych wątróbek aromatyzowane pigwówką, przykryte galaretką z owoców leśnych
  • Korzenne śledziki podane z cytrynową gęstą wiejską kwaśną śmietaną i jabłkiem
  • Staropolska sałatka jarzynowa z szyjkami rakowymi
  • Łosoś macerowany, z burakami i serem kozim

Zupa (1 porcja na osobę, proszę wybrać 2 rodzaje):

  • Barszcz (200 ml) czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
  • Zupa krem z grzybów leśnych, z tymiankiem i rozmarynem, z kroplami oliwy jałowcowej
  • Cytrynowa zupa rybna z dorszem i rakami
  • Rosół z kaczki z majerankiem i kluskami lanymi

Danie główne ( 2 porcje na osobę, proszę wybrać 4 rodzaje)

  • Pstrąg pieczony w migdałach
  • Filet z karpia smażony, podany na duszonej cebuli z tymiankiem
  • Szynka świąteczna zapiekana z miodem, pomarańczą i goździkami
  • Schab ze śliwką aromatyzowany żubrówką
  • Pierogi z twarogiem, łososiem i szałwią (5szt/porcja)
  • Duszona w winie wołowina
  • Udko kacze z jabłkami, kapustą modrą i pyzą
  • Sandacz panierowany piernikiem, podany na szpinaku
  • Pierogi z kapustą i grzybami (5szt/porcja)

Dodatki do dania głównego

  • Pieczone w ziołach i czosnku ziemniaki
  • Kapusta z grzybami
  • Pieczone warzywa okopowe
  • Pieczone brokuły z migdałami
  • Sos grzybowy
  • Sos pieczeniowy
  • Sos koperkowy do ryby (jeżeli zostały wybrane)

Deser (proszę wybrać 2 rodzaje)

  • Wybór świątecznych ciast (1,5 porcja na osobę, 3 rodzaje ciasta, 1 kawałek to 0,5 porcji)
  • Puszysty mus czekoladowy z brandy Napoleon
  • Korzenne śliwki zapiekane pod kruszonką

Napoje

  • lampka wina (czerwone/białe 1 kieliszek na osobę)
  • kawa/herbata
  • woda b.o.
  • sok (0,5l/osobę)

Bufet „Świąteczna uczta” 130.00 zł netto za osobę

Oferta dla Grup powyżej 4 osób

Zimny bufet

  • Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami, kaparami, czerwoną cebulą i jajkiem na twardo
  • Wybór pieczonych mięs(rostbef, schab, łopatka) z sosem żurawinowym i chrzanowym
  • Pasztet staropolski z dzikiem, sosem chrzanowym i piłkowanymi warzywami
  • Korzenne śledziki podane z cytrynową gęstą wiejską kwaśną śmietaną i jabłkiem
  • Staropolska sałatka jarzynowa z szyjkami rakowymi
  • Domowej produkcji smalec i ogórki kiszone
  • Własnego wypieku chleb

Zupa (1 porcja na osobę, proszę wybrać 2 rodzaje, podane w podgrzewaczach):

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
  • Zupa krem z grzybów leśnych, z tymiankiem i rozmarynem
  • Rosół z kaczki z majerankiem i kluskami lanymi

Danie główne ( 2 porcje na osobę, proszę wybrać 4 rodzaje)

  • Pstrąg pieczony w migdałach
  • Filet z karpia smażony, podany na duszonej cebuli z tymiankiem
  • Szynka świąteczna zapiekana z miodem, pomarańczą i goździkami
  • Schab ze śliwką aromatyzowany żubrówką
  • Duszona w winie wołowina
  • Udko kacze z jabłkami, kapustą modrą i pyzą
  • Sandacz panierowany piernikiem, podany na szpinaku
  • Pierogi z kapustą i grzybami (5szt/porcja)

Dodatki do dania głównego

  • Pieczone w ziołach i czosnku ziemniaki
  • Kapusta z grzybami
  • Pieczone warzywa okopowe
  • Pieczone brokuły z migdałami
  • Sos pieczeniowy
  • Sos koperkowy do ryby (jeżeli zostały wybrane)

Deser (proszę wybrać 2 rodzaje)

  • Wybór świątecznych ciast (1,5 porcja na osobę, 3 rodzaje ciasta, 1 kawałek to 0,5 porcji)
  • Puszysty mus czekoladowy z brandy Napoleon

Napoje

  • lampka wina (czerwone/białe 1 kieliszek na osobę)
  • kawa/herbata
  • woda
  • sok