Oferta dla biur podróży

Wizyta w Pod Niebieniem stanowi nie tylko kulinarną, ale i turystyczną atrakcję Poznania. Na samej płycie Starego Rynku łączymy walory kuchni polskiej z niepowtarzalnym klimatem przedwojennej kamienicy. Z naszych sal rozpościera się widok na renesansowy ratusz i kolorowe fasady kamienic. Nietuzinkowa stylizacja wnętrz, z akcentami polskimi daje możliwość dostarczenia nie tylko bodźców smakowych na wysokim poziomie ale i stworzenia wyjątkowego nastroju dla Państwa klientów.

Posiadamy na piętrze 3 sale, w których łącznie możemy podjąć do 100 gości. Każdą z sal możemy odseparować od pozostałych części restauracji. W okresie letnim dysponujemy ogródkiem dla ok. 100 osób.

Potwierdzeniem uznania dla naszej kuchni są liczne nagrody i wyróżnienia. Od 2015 roku restauracja jest członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska. W swoim menu wykorzystujemy produkty regionalne i od małych dostawców: oleje zimno tłoczone z Grodziska Wlkp., twarogi i śmietany z gospodarstwa Doroty Sumelki pod Środą Wlkp., znane już w Wielkopolsce i nie tylko sery Marka Grądzkiego, nalewki produkowane przez mnichów z klasztoru w Lubiniu, staropolskie i regionalne wódki (Dwór Sieraków, Miodula, Śliwowica Łącka), regionalne piwa z Grodziska Wlkp.

Pobyt u nas może być urozmaicony mini koncertem muzycznym (mamy zaprzyjaźnionych wykonawców), pokazem barmańskim, w tym pokazem otwierania szampana szablą, degustacją nalewek czy możliwością samodzielnego przyrządzenia grzanego piwa po staropolsku lub dania kuchni wielkopolskiej – pyry z gzikiem.

Zapraszamy do współpracy!