Nagrody i Wyróżnienia

"Gęsina na imieninach"

2017 r.

Nasza przystawka zdobyła I miejsce:
Burak/półgęsek/olej z czarnuszki/ser kozi od Marka Grądzkiego

Natomiast danie główne – drugie miejsce:
Pierś gęsi na różowo, noga konfitowana/kopytka tymiankowo- macierzankowe/sos śliwkowy/puree dynia/brukselka

XVII Edycja Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów - Wyróżnienie

2017 r.

Wyróżnienie zdobyło danie:
Konfitowany boczek z dzika marynowany w dereniówce,  zielona soczewica, borowiki, dynia, chipsy z jarmużu, oliwa lubczykowa, sos cydrowy.

XI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku „Kaczka po poznańsku” - Wyróżnienie

2017 r.

Pierś souse vide, udko confit, modra kapusta, konfitura z rabarbaru, czerwona porzeczka, poznańskie pyzy, sos śliwkowy.

Culinary Fest

Styczeń 2017 r.

W styczniowej edycji festiwalu Culinary Fest w 2017r., temat: „korzenie” nasze dania zdobyły drugie miejsce:

Przystawka
Tost z chleba gryczanego z soloną wieprzowiną i szpikiem wołowym, piklowane warzywa
Danie główne
Ozór wołowy przygotowany metodą souse vide, podany z kaszą gryczaną, chrzanem, puree z marchwi i oliwą koperkową

XIV Edycja Konkursu Nasze Kulinarne dziedzictwo Smaki Regionow - II miejsce

2015 r.

Przystawka:
Carpaccio z piersi kaczki macerowanej w cukrze, soli, czosnku i piwie z poznańskiego browaru rzemieślniczego, podane z kruszonką ze skórki kaczej, konfitowanym rabarbarem, liśćmi nasturcji, serem dojrzewającym od Marka Grądzkiego, majonezem majerankowym, olejem makowym, jabłkiem i żurawiną moczoną w nalewce wiśniowej własnej produkcji oraz chałką
Danie główne:
Smażony jesiotr marynowany w soli, cukrze i wódce "Kantorowicz", podany z młodą kapustą z rakami i solirodem, puree z grochu z palonym masłem,  sosem rakowym, kłączem tataraku i sercem pałki wodnej oraz szczawiem krwistym, orzeszkami buku i liśćmi rukwii wodnej z olejem z lnianki.

Członek Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska

2015 r.

W 2015r. Restauracja została członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska za swoje dania tradycyjne, wielkopolskie, przyrządzane z lokalnych produktów:
- śledź po wielkopolsku z olejem rydzowym
- zupa „ślepe ryby” – krem z ziemniaków i pora z dodatkiem olejów wielkopolskich
- żurek tradycyjny na bazie kiełbasy białej, podawany z jajkiem w koszulce i chlebem własnego wypieku
- kaczka po poznańsku z korzennym puree z modrej kapusty, pyzami po wielkopolsku i pieczonym jabłkiem z żurawiną

Culinary Fest

Październikowa edycja 2014 r.

W październikowej edycji 2014r. konkursu Culinary Fest dot. dziedzictwa kulinarnego, trzecie miejsce zajęły:

Przystawka:
Cebula z farszem duxelle z leśnymi grzybami, cebulą czosnkiem, tymiankiem i pietruszką, zapiekana z serem zagrodowym z czarnuszką, podawana z olejem z lnianki tłoczonym na zimno macerowanym lubczykiem oraz z półsłodką konfiturą z czerwonej cebuli, na prażonym jarmużu z pudem z liofiliozowanych malin.

Danie główne:
Pierś kaczki na półkrwisto, udko kacze confit z sosem na Calvadosie, podane na puree z modrej kapusty, pieczonym jabłkiem nadziewanym żurawiną i plastrami piklowanego jabłka